POLITIKA ZASEBNOSTI

Ta politika zasebnosti opredeljuje način zbiranja, uporabe in posredovanja podatkov, ki jih je MR2, d. o. o., pridobil od vas ali o vas. V Politiki zasebnosti so opisane naše prakse v zvezi s podatki o uporabnikih storitev, zbranimi prek različnih storitev, predvsem prek naših produktov, spletnih strani in drugih storitev v okviru naše dejavnosti.

Ta politika se ne nanaša na osebne podatke, ki jih drugi subjekti obdelujejo znotraj naših produktov.

Z uporabo naših produktov in storitev se strinjate s to Politiko zasebnosti.

 

1. Podatki, ki jih zbiramo

Če ste na naši spletni strani le obiskovalec, o vas zbiramo zgolj neosebne podatke, na podlagi katerih ne moremo ugotoviti, niti ne ugotavljamo vaše identitete. Vaše osebne podatke pridobivamo le, če nam jih izrecno sporočite, pri čemer posredovanje osebnih podatkov ni pogoj za uporabo naših storitev in produktov.

 

1.1. Neosebni podatki

Ob vašem obisku naših spletnih strani avtomatično pridobivamo naslednje podatke o napravi in druge dnevniške podatke:

  • datum in čas vsakega obiska spletne strani,
  •  tip naprave (npr. pametni telefon ali tablica ali osebni računalnik),
  •  operacijski sistem (npr. MS Windows, Android, iOS),
  •  verzija operacijskega sistema (npr. Windows 10),
  •  strojna platforma vaše naprave (npr. x86 ali ARM),
  •  proizvajalec vaše naprave (npr. XIAOMI),
  •  model vaše naprave (npr. Galaxy S9),
  •  model, verzija in jedro (angl. engine) vašega internetnega brskalnika (npr. Google Chrome 56 – webkit)
  • naslov(e) vseh obiskanih spletnih strani,
  • vaš IP naslov,
  • unikatni odtis naprave (angl. device fingerprint), izračunan na podlagi zgoraj naštetih podatkov, s katerim lahko določimo, da gre za unikatni obisk spletne strani.

 

1.1.1. Piškotki

Piškotki so podatki o nastavitvah spletnih strani, ki se v obliki majhne datoteke shranijo na vaš trdi disk. S tem spletni strani omogočajo prepoznavanje vašega računalnika ob naslednjem obisku iste spletne strani, s čimer je vaše brskanje bolj učinkovito in prijetneje.
Naša spletna mesta uporabljajo naslednje piškotke:

Piškotek Opis Trajanje Vrsta
_ga Ta piškotek namesti Google Analytics. Piškotek se uporablja za izračun podatkov o obiskovalcih, seji, oglaševalskih akcijah in za spremljanje uporabe spletnega mesta za analitično poročilo spletnega mesta. Piškotki shranjujejo podatke anonimno in dodelijo naključno ustvarjeno številko za prepoznavanje edinstvenih obiskovalcev. 2 leti Google analitika
_gid Ta piškotek namesti Google Analytics. Piškotek se uporablja za shranjevanje informacij o tem, kako obiskovalci uporabljajo spletno mesto in pomaga pri ustvarjanju analitičnega poročila o tem, kako deluje spletno mesto. Zbrani podatki, vključno s številom obiskovalcev, virom, od koder prihajajo, in strani so obstajali v anonimni obliki. 1 dan Google analitika
_gat_gtag Google uporablja ta piškotek za razlikovanje uporabnikov. 1 minuta Google analitika
cookie_notice_accepted Ta piškotek uporablja program za obvestilo o piškotkih 1 mesec Obvestilo o piškotkih

 

1.2. Osebni podatki

Če nam boste ob obisku naših spletnih strani sporočili osebne podatke (ime, priimek, naslov elektronske pošte, telefonska številka idr.), bomo na podlagi unikatnega odtisa vaše naprave uparili vse vaše pretekle dogodke in jih povezali z vašimi osebnimi podatki tako, da bomo s parametri s seznama s točke 1.1. lahko identificirali, katera spletna mesta ste obiskali. Prav tako bodo z vašimi osebnimi podatki uparjeni vsi prihodnji obiski naših spletnih strani, razen če nam boste sporočili, da tega ne želite.

Če boste potrdili vnos vaših osebnih podatkov, bomo tudi vse prej zbrane neosebne podatke, navedene v točki 1.1., šteli za osebne podatke.

 

2. Za kaj uporabljamo podatke

Zbrani podatki pripomorejo k temu, da vam na naših spletnih straneh prikazujemo tiste informacije, ki so za vas zanimive in relevantne. Na podlagi prejetih podatkov lahko razvijamo inovativne in prilagojene storitve, poleg tega pa nam zbiranje podatkov omogoča tudi zagotovitev večje varnosti naših spletnih strani, predvsem zaščito pred neželeno pošto, zlorabami in goljufijami.

Vse prejete osebne podatke obravnavamo zaupno in jih uporabljamo zgolj za namen, za katerega smo jih pridobili.

 

2.1. Izboljšanje uporabniške izkušnje

Zbrane podatke, ki tvorijo unikatni odtis naprave (podatki o napravi in drugi dnevniški podatki), uporabljamo za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje in splošne kakovosti storitev. Navedeno pomeni, da lahko vsebino in prikaz spletne strani ustrezno prilagodimo vam oziroma napravam, s katerimi dostopate do naših storitev, in jih tako kar najbolje prilagodimo vašim zahtevam in potrebam.

 

2.2. Neposredno trženje

Naslov elektronske pošte, ki ga pridobimo izključno z vašim predhodnim soglasjem, uporabljamo za namene neposrednega trženja naših storitev. Podatke, zbrane iz javno dostopnih virov, uporabljamo izključno upoštevajoč zakonske omejitve.
Če boste označili, da želite prejemati naša obvestila/novice ali se boste na njih prijavili preko elektronske pošte, boste vključeni v ustrezno skupino. Vsa odpiranja spletnih strani iz prejetih promocijskih sporočil in klike v elektronski pošti z novicami beležimo. V primeru, da kliknete na povezavo v elektronski pošti, dogodek ustrezno zabeležimo in označimo, s katerega kanala (vir klika, npr. e-poštna kampanja) izvira, tako da lahko povežemo akcijo z vašim elektronskim naslovom. Od prejemanja obvestil/novic se lahko kadarkoli odjavite tako, da spremenite nastavitve.
Ko je vaš naslov elektronske pošte zapisan v naši bazi, ga lahko brez dodatnih podatkov (t.j. zgolj in izključno naslov elektronske pošte) posredujemo v preverbo tretjim povezanim servisom, ki omogočajo poizvedbe po socialnih omrežjih. Če bodo tovrstni servisi na podlagi poizvedbe, ki vključuje zgolj vaš naslov elektronske pošte, našli vaše profile v socialnih ali komunikacijskih omrežjih (npr. Instagram, Skype, Facebook, Google+, LinkedIn, Twitter, v prihodnje pa tudi drugih), bomo vaše profile teh omrežij povezali z vašim naslovom elektronske pošte in lahko spremljali javno dostopne objave, ki jih boste ustvarili na teh omrežjih. Če tovrstni servisi na podlagi poizvedbe iz domene vašega naslova elektronske pošte (npr. @podjetje.si) lahko pridobijo podatke o vašem podjetju, bomo tudi te podatke (naziv družbe, vaša pozicija v družbi, naslov, pošta in mesto, država) povezali z vašim naslovom elektronske pošte.

 

2.3. Pošiljanje novic (Newsletter)

Za pošiljanje novic uporabljamo ponudnika Mailchimp. Za to, da lahko pošiljamo novice, so pri temu ponudniku shranjeni naslednji podatki: naslov elektronske pošte, ime in priimek, naziv podjetja ali ustanove.

 

3. Kako hranimo podatke

Baza podatkov (z izjemo, navedeno v točki 2.3.) se nahaja na našem spletnem strežniku, ki je lociran v podatkovnem centru v Ljubljani, kjer je zagotovljeno 24 urno neprekinjeno varovanje ter alarmni in protivlomni sistem. Vse podatke ščitimo pred izgubo, uničenjem, ponarejanjem, nepooblaščenim dostopom in podobnim ravnanjem v skladu s pravili stroke in predpisi s področja varstva osebnih podatkov.
Vašega naslova elektronske pošte ne posedujemo izven aplikacijskega strežnika, razen v že navedenih izjemah (točki 2.2. in 2.3). Prav tako ga ne posredujemo tretjim osebam. Podatki, ki se pošiljajo iz aplikacijskega strežnika, so vezani na posodobitve namenske aplikacije (verzija PHP strežnika, verzija namenske aplikacije, verzija in tip naše podatkovne baze, verzija in tip operacijskega sistema našega strežnika).
Vaše podatke hranimo toliko časa, kolikor je potrebno za uresničitev namena, za katerega so bili podatki zbrani, oziroma do preklica vašega soglasja. Če so v posameznih primerih roki hrambe zakonsko določeni, podatke izbrišemo po preteku teh rokov.

 

4. Kakšne so vaše pravice

V skladu s predpisi s področja varstva osebnih podatkov (GDPR, ZVOP) imate pravico do seznanitve z vašimi osebnimi podatki, pravico do popravka, pravico do izbrisa, pravico do prenosljivosti, pravico do omejitve obdelave osebnih podatkov, pravico do ugovora in pravico do vložitve pritožbe pri nadzornem organu, tj. Informacijskem pooblaščencu.
Če ne želite več prejemati naših elektronskih obvestil, povezanih z neposrednim trženjem, ali če želite, da vaš elektronski naslov izbrišemo iz našega aplikacijskega strežnika, nam pošljite elektronsko sporočilo na mr2@mr2.si.

 

5. Sprememba Politike zasebnosti

Pridržujemo si pravico, da to Politiko zasebnosti kadarkoli spremenimo ali posodobimo.

 

6. Kontakt

Če imate glede Politike zasebnosti ali podatkov, ki jih hranimo o vas, kakršnokoli vprašanje, nam lahko pišete na elektronski naslov: mr2@mr2.si.

Ta politika zasebnosti velja od 14. 2. 2020 dalje.